Program


Dag 1: Turstart i Trondheim

Vi møtes klokken 10:00 i marinaen, og starter med å bli kjent med hverandre før vi går gjennom planen for seilasen. Vi gjør oss kjent med båten før vi stuer og fyller opp båten med proviant og utstyr. Livet ombord krever samarbeid, og før avreise går vi gjennom rutiner og prosedyrer ombord, for seilas og for nødsituasjoner. Etter at vi har gjennomført en sikkerhetsøvelse, setter vi seil mot Kristiansund.

Dag 2: Kysten fra Kristiansund til Fosnavåg

Fra Kristiansund seiler vi sørvestover og blir kjent med denne delen av kysten. Vi passerer Hustavika og Ålesund før vi ankommer Fosnavåg. Her stopper vi for natten og gjør klart for havseilas mot Færøyene.

Dag 3-6: Overseiling fra Norge til Færøyene

Selve overfarten er på 340 nautiske mil og tar oss 2-3 dager avhengig av været. Når vi nærmer oss Færøyene så bestemmer værforholdene hvor vi kan gå i land først. Det er mye strøm i farvannet rundt Færøyene og vi må ta hensyn til bølger, vær og vind i kombinasjon med strøm.

7-8: Øyhopping og tid i land på Færøyene

Det er mange flotte steder på Færøyene, men mest interessant er nok hovedstaden Torshavn. Hvor mye tid vi kan bruke i land avhenger av værmeldingen for de neste dagene og overseilingen videre til Shetland og Norge. Uansett skal vi i land på flere enn en av øyene.

Dag 9-11: Overseiling videre til Shetland og tid på Shetland

Overseilingen er på ca. 200 nautiske mil og tar litt over ett døgn. Vel inne blant fjordene på Shetland ser vi an hva vi gjør og hvordan vi tilbringer tiden, men vi prøver få kommet innom hovedstaden Lerwick. Vi er ennå ikke helt hjemme så vi må følge med på værmeldingen ift. siste etappen hjem over Nordsjøen.

Dag 11-13: Seilas over Nordsjøen mot Stadlandet og Ålesund

Siste etappe over Nordsjøen er på ca. 180 nautiske mil til Bergen, og litt mer til Ålesund. Vind og vær bestemmer hvor vi først får landkjenning, men vi satset på at turen ender i Ålesund. Får vi tid til å stoppe innom andre steder oppover norskekysten så tar vi med det som en bonus. Siste kvelden avslutter vi med en god middag og god drikke.

© Midt-Norsk Seilskole as 2019