Færøyene - ShetlandDenne ekspedisjonen fra Norge til Færøyene og tilbake via Shetland følger samme rute som vikingene seilte i flere hundre. Ekspedisjonen byr på en blanding av kystseiling og havkryssing. De historiske båndene mellom Norge, Færøyene og Shetland er sterke, og som moderne vikinger fra Norge blir vi tatt godt imot underveis.

Vi starter fra Trondheim og utforsker kysten ned til Fosnavåg, før vi setter kurs mot det vakre øyriket Færøyene. Kryssingen av havet dit over tar 2-3 dager, og på Færøyene skal vi bruke 2-3 dager til å oppleve øyriket. Turen går videre Shetland hvor vi også bruker et par dager på land, før vi igjen heiser seil og krysser Nordsjøen med kurs for Norge og Ålesund.

Fra Midt-Norsk Seilskole stiller vi med skipper som har solid fartstid og erfaring fra lignende ekspedisjoner. Underveis vil alle medseilere være med i driften av båten, seilingen og navigering. Vi vil seile til alle døgnets tider, og vi fordeler alle ombord inn i to vaktlag – dagvakter 6 timer på og 6 timer av, nattvakter 4 timer på og 4 timer av.

På turen benytter vi vår 50 fots seilbåt Exuma. Hun er en svært stødig og komfortabel båt med 3 lugarer, 3 toalett/baderom, salong og rikelig utstyrt bysse. Båten er utstyrt med alt nødvendig kommunikasjonsutstyr og sikkerhetsutstyr for havkryssing.

Denne ekspedisjonen er først og fremst en stor oppdagelsesreise, men også en ypperlig anledning til å lære mye om seiling og navigering, og ikke minst det å bruke båt som utgangspunkt for oppdagelser og opplevelser på land. For de som ønsker det kan turen legges opp som et RYA Coastal skipper kurs, med innebygget teori og praksis.

Er du klar for et moderne vikingraid til Færøyene og Shetland?

© Midt-Norsk Seilskole as 2019